Lightläsk och konventionella bananer

Fredag, fredag, fredag. Äntligen är du här. 
5 dagar av 365 har snart gått, egentligen ingenting. Men ändå känns det så bra att fokusera på bra råvaror när jag lagar mat, bra för mig och miljön. Igår köpte jag mig en julmust light, mitt sällskap började klaga på sötningsmedel och cancer.
Eftersom jag försöker få i mig energi via mat och inte dryck så följer jag "kemikalier före kalorier" på denna fråga. Det är heller inte bevisat att lightläsk har negativ påverkan på kroppen om man dricker det i normala mängder.
 
Aspartam som länge varit "boven" i alla lightläsk frågor är inte farligt vid normal konsumtion, och de studier som visat att det är cancerogent är gjorda på råttor som fått i sig en hög mängd aspartam varje dag - till och med innan de fötts - och ofta en dubbel dos av de dagliga rekommendationerna. 
 
I vanliga fall så försöker jag att äta så ren och oprocesserad mat som möjligt då jag tror att kroppen mår bäst av det i längden, därför anser jag att någon lightdryck då och då inte kommer att göra någon skada för min kropp eftersom jag inte dricker det varje dag eller ens varje vecka. 80-20% eller 90/10% principen kan jag påstå tillämpas här. Till största delen äter och dricker jag bra saker och ibland slinker det ner något som är bra för själen mer än för kroppen och då njuter jag av det till fullo. 
 
Med det sagt tänker jag diska och sen köra ett pilatespass. 
 
Kan inte förstå att det här snart är min vardag. 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback